12. A tabló 2019-2023

A tablót készítette: Katona László (klacix)

A tablót ötletekkel segítette: Matyasovszki Tímea, Vadász Vanda, Oláh Kamilla, Németh Gréta

Ibrányi Református Óvoda, Átalános Iskola, Gimnázium és Kollégium 12. A 2019-2023 osztályának ballagási tablója

A tablón található Easter eggek:

  1. A bitmojis osztályképen szerepel Papp Noémi bitmojija, aki azért került rá a tablóra, mert az osztálynak, főként a lányoknak nagyon sokat segített a szalagavatón, a tablófotózáskor és más rendezvények alkalmával is. Ezzel fejezztük ki köszönetünket a közösségi munkájáért.
  2. Káró 7-es kártyalap Vadász Vanda bitmojija mögött emlékezve arra, mennyire szerettek kártyázni a lányok.
  3. Bakó Orsolya bitmojijának lába alatt, fejjel lefelé újra megjelenik Papp Noémi, ahogy figyel.
  4. Katona László osztályfőnök által megszemélyesített "Gengszterélet" sorozat főszereplője megjelenik Sánta Bence bitmojis kocsija mögött. A sorozat Snapchaten indult, mert az osztály tabló ötlete miatt ez felkerült tanár úr telefonjára. Az ott lévő filterekből ez lett az osztályfőnök kedvence és minden nap valami vicceset mondott vagy csinált rövid videók formájában, amit Snapcheten küldött el az ismerőseinek. A sorozat 2023.04.19-is 79 részt élt meg, naponta 1 vagy több résszel. A sorozat vicces tartalmával igyekszik mosolyt csalni a nézők életébe. A sorozat hamarosan Tiktokon is megjelenik.
  5. Az osztályfőnök szereti a The VR csapatot (akik streamerek, Twitch-en és Youtube-on is), rendszeresen nézi tartalmaikat. Ez iránti tiszteletből a bitmojis osztályképen tanár úr pólóján megjelenik a The VR logója, emlékeztetve egy hasonló pulóverre, amely meg is volt vásárolható a The VR webshopjából.
  6. Bene Szabolcs képe mellett egy Subaru Impreza WRC 2006 autó kukucskál a bal oldalon, mert az osztályfőnöknek ez az egyik nagy kedvenc autója.
  7. Jasku Éva bitmojija egy könyvet tart a kezében. A könyvben a következő felirat olvasható: "uovo di Pasqua", amely annyit jelent: Húsvéti tojás, angolul Easter Egg. Ezeket a nem odaillő, vicces, szándékosan a készítők által elrejtett elemeket szokták így nevezni. Gyakran számítógépes szoftverekben is megtalálhatók ilyenek. Erre utal a kifejezés. Azért olasz nyelven van, mert Éva olaszból fog érettségizni és szeretne olasz tanár is lenni, melyben Bakó Anita tanárnő segíti. Mindkettejükre utal ez a kifejezés.
  8. Kovács Gábor tanár úr öltönyének zsebében valamilyen fehér, talán kendő lapult. Erre került fel "A tesi a legjobb" felirat. Miért pont ez? Mert Timi, Kamilla és Gréta életében is nagyon fontos szerepet játszott tanár úr és az általa vezetett sportcsapat, amelyben a lányok tornáztak versenyszerűen. Ennek emlékére került rá ez a felirat.
  9. Vargáné Berencsi Ágnes tanár nő képe mellett a bal felső sarokban a kép mögött egy kis UFO ikon bújik meg. Többen is várták az osztályból, hogy elvigye őket az UFO a négy vagy öt év alatt, de mind hiába. Az UFO észlelések ugyan gyarapodtak, de az osztály tanulóit csak nem vitte el egyik sem. Erre utal ez az ikon.
  10. A négy év alatt nagy sikereknek örvendett több zombis sorozat is. Erre melékezve Németh Gréta képét egy zombi kéz fogja meg a jobb oldalon.